Πώς να αντικαταστήσετε μια μπανιέρα με ντους

Πώς να αντικαταστήσετε μια μπανιέρα με ντους

Προβολές: 541     Συγγραφέας: Κίνα SUP Υλικό γυαλιού      Ώρα δημοσίευσης: 07/25/2022      Προέλευση: https://www.elglasshardware.com

Πώς να αντικαταστήσετε μια μπανιέρα με ντους

Η αντικατάσταση της μπανιέρας με ντους βρίσκεται στην κορυφή των λιστών ανακαίνισης πολλών ιδιοκτητών σπιτιού — και για καλό λόγο. Το ντους καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο μπάνιο, επιτρέποντας περισσότερο χώρο για άλλα χαρακτηριστικά. Ενώ η μπανιέρα θεωρούνταν κάποτε ως βασικό χαρακτηριστικό ενός μπάνιου με πλήρη χαρακτηριστικά, η σημερινή αγορά ακινήτων συχνά δίνει μεγαλύτερη αξία στην καμπίνα ντους, η οποία προσφέρει γρήγορη άνεση στους νεότερους ενήλικες και ευκολότερη χρήση για ηλικιωμένους.

Η αντικατάσταση μιας μπανιέρας με καμπίνα ντους είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές έργο για την κίνηση κατά την ηλικία, η οποία δίνει έμφαση στη ζωή χωρίς εμπόδια. Οι περισσότερες ποδιές μπανιέρας έχουν ύψος τουλάχιστον 30 ίντσες, επομένως η αντικατάσταση της μπανιέρας με μια πιο προσιτή καμπίνα ντους είναι εξαιρετικά δημοφιλής για τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Πριν ξεκινήσεις
Η αντικατάσταση μιας μπανιέρας με καμπίνα ντους είναι ένα σημαντικό έργο που απαιτεί δεξιότητες που δεν διαθέτουν όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιού. Εάν ένα έργο αφαίρεσης και αντικατάστασης πλήρους κλίμακας ξεπερνά το επίπεδο άνεσης που έχετε για DIY, μπορείτε να εξετάσετε δύο εναλλακτικές λύσεις.

Προσθήκη κεφαλής ντους σε υπάρχουσα μπανιέρα
Αν και εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά προηγμένο έργο, μπορείτε να προσθέσετε μια κεφαλή ντους σε μια υπάρχουσα εσοχή μπανιέρας αντί να αφαιρέσετε πλήρως την μπανιέρα. Η διαδικασία συνήθως περιλαμβάνει την κατεδάφιση του «υγρού τοίχου» όπου βρίσκονται οι υδραυλικές εγκαταστάσεις προκειμένου να αντικατασταθεί η συστοιχία υδραυλικών εγκαταστάσεων. Με αυτό το τοίχωμα εκτεθειμένο κάτω από τα μπουλόνια, η παλιά βαλβίδα βρύσης αφαιρείται και αντικαθίσταται με μια νέα μονάδα που περιλαμβάνει έναν ανυψωτήρα ντους και την κεφαλή ψεκασμού τοποθετημένη στο ύψος της κεφαλής ντους. Στη συνέχεια, ο υγρός τοίχος τοποθετείται ξανά με πλακάκια (ή καλύπτεται με νέο πλαίσιο surround).

Με την προσθήκη μιας πόρτας ντους ή μιας κουρτίνας ντους, η μπανιέρα μπορεί τώρα να λειτουργήσει τόσο ως μπανιέρα όσο και ως σκεύος ντους, δημιουργώντας ένα πιο ευέλικτο εξάρτημα. Αυτό το έργο είναι πολύ λιγότερο χρονοβόρο από την πλήρη αφαίρεση της μπανιέρας, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί καλές δεξιότητες υδραυλικών, καθώς και κάποιες βασικές ξυλουργικές και ίσως δεξιότητες τοποθέτησης πλακιδίων.

Ωστόσο, επειδή η ποδιά της μπανιέρας παραμένει στη θέση της, αυτή η διαμόρφωση μπορεί να είναι ακόμα δύσκολη στη χρήση για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Αυτή δεν είναι μια καλή επιλογή εάν ο στόχος είναι η γήρανση επί τόπου.

Προσθήκη χειρός ντους
Ένας ακόμη απλούστερος τρόπος για να προσθέσετε ένα λειτουργικό ντους σε μια μπανιέρα είναι αντικαθιστώντας το στόμιο της μπανιέρας με ένα ειδικό στόμιο εκτροπής που συνδέεται σε ένα φορητό ντους — έναν εύκαμπτο σωλήνα και μια κεφαλή ψεκασμού που μπορούν να τοποθετηθούν με βραχίονες στον τοίχο στο ύψος της κεφαλής ντους. Αυτή η προσέγγιση είναι κατάλληλη μόνο όταν ο τοίχος είναι ήδη αδιάβροχος, όπως σε μια εσοχή μπανιέρας με κεραμικό πλακίδιο ή με υαλοβάμβακα ή ακρυλικά πλαίσια. Τοποθετήστε το νέο στόμιο και τους βραχίονες τοίχου, μετά προσθέστε μια κουρτίνα ντους ή μια πόρτα και η μπανιέρα σας περιλαμβάνει τώρα ένα απόλυτα λειτουργικό —αν και κάπως άτυπο— ντους.

Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για τους κατοίκους διαμερισμάτων που δεν μπορούν να εκτελέσουν τις μεγάλες εργασίες ανακαίνισης που απαιτούνται για την αντικατάσταση μιας μπανιέρας.

Πότε να καλέσετε έναν επαγγελματία
Μην κάνετε λάθος – η αντικατάσταση της μπανιέρας με ένα ντους ξεπερνά τα όρια του τι μπορεί εύκολα να πετύχει κάποιος που το κάνετε μόνοι σας. Το έργο αγγίζει σχεδόν όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε κάθε μεγάλο έργο ανακαίνισης μπάνιου, απαιτώντας μια πλήρη σειρά δεξιοτήτων κατεδάφισης, ξυλουργικής, υδραυλικών και φινιρίσματος, καθώς και εμπειρία με ένα ευρύ φάσμα εργαλείων χειρός και ηλεκτρικών εργαλείων. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με κάποια από αυτές τις δεξιότητες, καλό είναι να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για τη δουλειά. Και η πρόσληψη εργολάβου σίγουρα συνιστάται εάν έχετε μόνο ένα μπάνιο, καθώς αυτό το έργο αναδιαμόρφωσης μπορεί ενδεχομένως να καταστήσει το μπάνιο σας άχρηστο για αρκετές ημέρες. Ένα έργο που απαιτεί ένα DIYer την εβδομάδα μπορεί να χρειαστεί μια επαγγελματική ομάδα μόνο μία ή δύο ημέρες.

Υπόδειξη
Εάν σκοπεύετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία, βεβαιωθείτε ότι έχει άδεια, λάβετε τουλάχιστον τρεις εκτιμήσεις για τη δουλειά και ελέγξτε τις αναφορές για να βεβαιωθείτε ότι προσλάβετε έναν εξειδικευμένο ειδικό.

Αλλά ένα στοιχείο μπορεί να κάνει το έργο λίγο πιο εύκολο για όσους κάνουν DIY: ένα προκατασκευασμένο κιτ ντους. Διαθέσιμο σε απόθεμα ή κατόπιν παραγγελίας στα περισσότερα οικιακά κέντρα, ένα κιτ ντους σας παρέχει ένα ακρυλικό σκεύος ντους, ταιριαστά ενσωματωμένα πάνελ τοίχου και μια πόρτα ντους. Τα προκατασκευασμένα (ή προκατασκευασμένα) κιτ ντους εξοικονομούν σημαντικό χρόνο και εξαλείφουν πολλές εργασίες πλακιδίων που συνήθως απαιτούνται για μια προσαρμοσμένη καμπίνα ντους.

Τι θα χρειαστείτε
Εξοπλισμός /Εργαλεία
· Ασύρματο τρυπάνι
· Prybar
· Παλοπρίονο
· Σφυρί
· Προστασία ματιών και ακοής
· Ταλαντούμενο πολυεργαλείο
· Κενό καταστήματος
· Βασικά υδραυλικά εργαλεία
· Όπλο καλαφατίσματος

Υλικά
· Κόλλα κατασκευής (αν χρειάζεται)
· Προκατασκευασμένο κιτ ντους
· Σετ βρύσης ντους
· Σωλήνας PEX ή χαλκού και σχετικά εξαρτήματα
· Καλαφάτισμα σιλικόνης με μπανιέρα και πλακάκια
· Βίδες ή καρφιά (αν χρειάζεται)

Η SUP Υλικό γυαλιού προσφέρει τη συρόμενη γυάλινη πόρτα και τα κιτ ειδών ειδών γυάλινης πόρτας μεντεσέδες, όλα τα κιτ υλικού γυάλινης πόρτας μπάνιου πλήρους σειράς. Εάν θέλετε να μάθετε οποιαδήποτε λεπτομέρεια, επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

> Ποιο υλικό υλικού είναι καλύτερο για την κατασκευή ντους; Η εταιρεία ντους απαντά για εσάς

> Πώς να φτιάξετε ένα ντους χωρίς πλαίσιο;

> Πώς να αντικαταστήσετε μια μπανιέρα με ντους

> Τι είναι μια καμπίνα ντους χωρίς πλαίσιο;

> Κιτ κυλίνδρου συρόμενης ξύλινης πόρτας: Διαίρεση χώρου χωρίς διαίρεση του σπιτιού

> Συρόμενη γυάλινη πόρτα Εύκολη εγκατάσταση: Περισσότερες επιλογές τοποθέτησης, λιγότερη ακαταστασία

> Κιτ υλικού από γυαλί συρόμενης πόρτας ντους SUP : Διατίθεται πολλαπλή λύση

> SUP , κατασκευαστής υλικού γυαλιού, το ντους γυαλιού χωρίς πλαίσιο είναι η πιο δημοφιλής επιλογή

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ
γυαλί μπάνιουγυαλί χωρίς πλαίσιογυαλί-πλαίσιο-ντουςγυαλί-υλικό-υλικόγυαλί-υλισμικό-κατασκευαστήςγυάλινα είδηγυάλινη ντουζιέρα χωρίς πλαίσιογυάλινη πόρτα του ντουςγυάλινη πόρτα χωρίς πλαίσιογυάλινο ντους χωρίς πλαίσιοΓυάλινο υλικόδιπλές ρόδες ξύλινη πόρτα συρόμενο ρολόΕξοπλισμός γυάλινης πόρτας μεντεσέδωνεργοστάσιο υλικού γυαλιούκαμπίνα ντους χωρίς πλαίσιοκατασκευαστής υλικού γυαλιούκιτ ειδών γυάλινης πόρτας μπάνιουκιτ κυλίνδρων για ξύλινη πόρτακιτ κυλίνδρων συρόμενης ξύλινης πόρτας αγροικίαςκιτ υλικού από γυάλινη πόρτα ντουζιέραςκιτ υλικού ντουζιέρας μπάνιου με συρόμενη γυάλινη πόρτακύλινδρος συρόμενης γυάλινης πόρταςμεντεσέ-τζάμι-πόρτα-σίδηροςμπάνιο-γυάλινη-πόρτα-σκεύη-κιτμπάνιο-τζάμι-σίδηροςντουζιέρα-γυάλινη πόρτα-συρόμενη-λύσηντουζιέρα-τζάμι-σίδηροςντους χωρίς πλαίσιοπάροχος γυαλιού-υλισμικούπάροχος υλικού γυαλιούπόρτα ντους χωρίς πλαίσιοσετ υλικού κυλίνδρου συρόμενης πόρταςΣύνδεσμος τοίχου σε γυαλίΣυρόμενη λύση γυάλινης πόρτας ντουςσυρόμενη-ντουζιέρα-πόρτα-γυαλί-συσκευή-κιτσυρόμενο γυαλίσυρόμενο-γυαλί-σίδηροςυαλουργείο-εργοστάσιουλικό γυάλινης πόρταςΥλικό γυαλιού ντουςυποστήριξη υλικού γυαλιού χωρίς πλαίσιοχωρίς πλαίσιο-γυαλί-υλισμικόχωρίς πλαίσιο-γυαλί-υλισμικό-υποστήριξηχωρίς πλαίσιο-ντουςχωρίς πλαίσιο-ντους-θάλαμοχωρίς πλαίσιο-τζάμι-ντουζιέρα

Σχετικά προϊόντα

Bootstrap